preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 350464
Ovaj mjesec: 585
Ovaj tjedan: 1010
Danas: 92
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan matematike i Dan broja π
Autor: Tanja Kolar, 16. 3. 2020.


U četvrtak, 12. ožujka, učenici 4. E zajedno s učenicima 3. RTS, te učenici 3.E obilježili su sa svojim nastavnicima na satovima matematike Dan broja  i rođendan znamenitog Alberta Einsteina, a od ove godine i Međunarodni dan matematike. Malo smo poranili jer se taj dan inače obilježava 14.3. zbog toga što 3.14 predstavlja  zaokružen na dvije decimale.

Marko Fent, učenik 4. E razreda, tom je prigodom točno „izrecitirao“ prvih 50 decimala toga važnoga broja i dobio veliki pljesak i slatku nagradu.

Kratkom prezentacijom učenici su saznali zanimljivosti o broju  i računanju njegovih aproksimacija kroz povijest od Egipćana 2000 god. prije Krista sve do današnjih dana kada moćna računala ispisuju ovaj broj na 2.7 trilijuna decimala.

Ante Matić, učenik 3. E razreda, izradio je vrlo maštoviti plakat koji je glavna atrakcija na panoima koje smo uredili u holu škole.

Posebna aktivnost za učenike bila je rješavanje šest problemskih zadataka zadanih u formi Escape rooma na pametnim telefonima, a najbrži rješavači dobili su slatke nagrade.

Ako ste znatiželjni, okušajte se i Vi u rješavanju preko linka http://bit.ly/38ymjUH .   (V. Hižman-Tržić, prof.)

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju