preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 409162
Ovaj mjesec: 2597
Ovaj tjedan: 182
Danas: 108
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povodom 77. obljetnice smrti hrvatskog novinara i pisca Franje Fuisa, održana radionica stripa u Gradskom muzeju Virovitica
Autor: Tanja Kolar, 11. 10. 2021.


Povodom 77.  obljetnice smrti hrvatskog  novinara i pisca Franje Fuisa, održana radionica stripa u Gradskom muzeju Virovitica

Fra Ma Fu – privatni i profesionalni život
(Golo Brdo kraj Virovitice, 14. XI. 1908.–Preka Kosa, Plitvice,10. X. 1943.)

Inspirativnom radionicom u  Gradskom muzeju Virovitica,  kustosica kulturno-povijesne zbirke Nikolina Hečimović, uvela je učenike Tehničke škole u svijet “devete umjetnosti”.
Rješavajući prvi zadatak učenici su osmislili osnovne dijelove stripa (opis prostorije, opis osobe i opis događaja), a  predavanje kustosice Nikoline o povijesti stripa i glavnim izražajnim sastavnicama stripa bio je uvod u  zanimljiv  život i profesionalno djelovanje Franje Fuisa,  jednog od najistaknutijih i najpopularnijih novinara tridesetih godina prošlog stoljeća, pjesnika, pisca i autora scenarija za stripove Andrija Maurovića. Listajući  stripove Grob u prašumi, Četiri jahača apokalipse,Mrtvačka trojka, Zlato i Veliku glad u plemenu Gula-Gula učenici su i sami pokušali osmisliti scenarij te  prikazati ga u sekvencijalnim  sličicama u nizu.

U ugodnom ozračju i vedrom raspoloženju učenici su otvorili vrata svijeta još jednog medija u kojem mogu izraziti svoje misli i osjećaje razvijajući kreativnost što si i pokazali  svojim uradcima, kao i željom  za ponovnim susretom koji je već dogovoren.


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju