2020-03-16 10:48:10

Međunarodni dan matematike i Dan broja π

U četvrtak, 12. ožujka, učenici 4. E zajedno s učenicima 3. RTS, te učenici 3.E obilježili su sa svojim nastavnicima na satovima matematike Dan broja  i rođendan znamenitog Alberta Einsteina, a od ove godine i Međunarodni dan matematike. Malo smo poranili jer se taj dan inače obilježava 14.3. zbog toga što 3.14 predstavlja  zaokružen na dvije decimale.

Marko Fent, učenik 4. E razreda, tom je prigodom točno „izrecitirao“ prvih 50 decimala toga važnoga broja i dobio veliki pljesak i slatku nagradu.

Kratkom prezentacijom učenici su saznali zanimljivosti o broju  i računanju njegovih aproksimacija kroz povijest od Egipćana 2000 god. prije Krista sve do današnjih dana kada moćna računala ispisuju ovaj broj na 2.7 trilijuna decimala.

Ante Matić, učenik 3. E razreda, izradio je vrlo maštoviti plakat koji je glavna atrakcija na panoima koje smo uredili u holu škole.

Posebna aktivnost za učenike bila je rješavanje šest problemskih zadataka zadanih u formi Escape rooma na pametnim telefonima, a najbrži rješavači dobili su slatke nagrade.

Ako ste znatiželjni, okušajte se i Vi u rješavanju preko linka http://bit.ly/38ymjUH .   (V. Hižman-Tržić, prof.)


Tehnička škola Virovitica