preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Tražilica

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 356478
Ovaj mjesec: 603
Ovaj tjedan: 460
Danas: 84
Tehnička škola - dio grada Virovitice


 

Tehnička je škola smještena u južnom dijelu grada Virovitice. To je podalje od centra grada, ali ne i od svih događanja u gradu. Grad je školu udomio daleke 1951./1952. godine. Tijekom godina škola je mijenjala nazive, programske sadržaje i školske prostore, ali je zadržala kontinuitet rada i zavidne odgojne i obrazovne rezultate. Danas je to škola četverogodišnjeg trajanja koja svojim polaznicima pruža dvostruko - mogućnost zaposlenja ili mogućnost daljnjeg školovanja na nekom od fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Vanjski i unutarnji prostor Tehničke škole je moderniziran, a u satavu školske zgrade nalazi se i moderno izgrađena i opremljena Športska dvorana. Ista se koristi za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i za potrebe grada prilikom organiziranja tazličitih športskih i kulturnih manifestacija. Unutarnji je prostor škole opremljen suvremenim kabinetima i praktikumima s visokim stupnjem informatizacije. Danas škola ima 23 razredna odjela s 546 učenika koji su raspoređeni u šest obrazovnih programa. Nastava se odvija u 17 učionica i 11 kabineta i praktikuma. U središnjem dijelu školske zgrade nalazi se i knjižnica bogato opremljena stručnim, metodičkim i lektirnim djelima.

Škola kontinuirano sudjeluje u promicanju tehničkih znanja i strukovnog obrazovanja na razini grada, županije i cijele države. Okoliš je škole ispunjen prekrasnim raslinjem školskog parka. Prostor je to ispunjen rijetkim vrstama drveća i posebnim biljnim vrstama o kojima brinu učenici šumarskog programa i njihovi profesori. Rastu tu i ukrašavanju prilaze školi, pored davno zasađenih, i sljedeće biljne vrste: bodljikava smreka - Picea pungens, koreanska jela - Abies nordmannniana, himalajski cedar -Cedrus deodara, ginko - Gingko biloba, obična američka tuja - Thuja occidentalis, srebrnolisni javor - Acer sacharinum, ljetni jorgovan - Buddleia davidii, katalapa - Catalapa bignoniodes, japanska dunjarica - Chanomeles japonica, tulipanovac - Liriodendron tulipifera, japanska trešnja - Prunus serrulata, crveni hrast -Quercus rubra, ukrasni bagrem - Robinia hispida, mušmulica -Cotoneaster horizontalis i dr.

Svako stablo iz školskog parka priča poneku đačku priču, šalje pozdrave svim generacijama i otima zaboravu sve što se događalo u okrilju Tehničke škole.

Svojim mjestom u sustavu strukovnog obrazovanja te odgojnim i obrazovnim značajkama, Tehnička je škola nedvojbeno dio sigurne budućnosti mladih.

 

                                                                                  Nada Bolić, prof.
preskoči na navigaciju