preskoči na sadržaj

Tehnička škola Virovitica

Login
Tražilica
Rad sa strankama

RAD SA STRANKAMA

Zbog epidemiološke situacije stranke se mogu obratiti na telefon 033/725-777, mobitel  099 2326 102, odnosno e-mail: ured@ss-tehnicka-vt.skole.hr  . Ako je dolazak u školu nužan, potrebno ga je najaviti te se pri dolasku pridržavati epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maske) te se na glavnom ulazu škole javiti dežurnoj osobi. 

    
        

 
Raspored zvonjenja


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 4. 2011.

Ukupno: 409164
Ovaj mjesec: 2599
Ovaj tjedan: 184
Danas: 110
Tehnička škola - dio grada Virovitice


 

Tehnička je škola smještena u južnom dijelu grada Virovitice. To je podalje od centra grada, ali ne i od svih događanja u gradu. Grad je školu udomio daleke 1951./1952. godine. Tijekom godina škola je mijenjala nazive, programske sadržaje i školske prostore, ali je zadržala kontinuitet rada i zavidne odgojne i obrazovne rezultate. Danas je to škola četverogodišnjeg trajanja koja svojim polaznicima pruža dvostruko - mogućnost zaposlenja ili mogućnost daljnjeg školovanja na nekom od fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Vanjski i unutarnji prostor Tehničke škole je moderniziran, a u satavu školske zgrade nalazi se i moderno izgrađena i opremljena Športska dvorana. Ista se koristi za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i za potrebe grada prilikom organiziranja tazličitih športskih i kulturnih manifestacija. Unutarnji je prostor škole opremljen suvremenim kabinetima i praktikumima s visokim stupnjem informatizacije. Danas škola ima 23 razredna odjela s 546 učenika koji su raspoređeni u šest obrazovnih programa. Nastava se odvija u 17 učionica i 11 kabineta i praktikuma. U središnjem dijelu školske zgrade nalazi se i knjižnica bogato opremljena stručnim, metodičkim i lektirnim djelima.

Škola kontinuirano sudjeluje u promicanju tehničkih znanja i strukovnog obrazovanja na razini grada, županije i cijele države. Okoliš je škole ispunjen prekrasnim raslinjem školskog parka. Prostor je to ispunjen rijetkim vrstama drveća i posebnim biljnim vrstama o kojima brinu učenici šumarskog programa i njihovi profesori. Rastu tu i ukrašavanju prilaze školi, pored davno zasađenih, i sljedeće biljne vrste: bodljikava smreka - Picea pungens, koreanska jela - Abies nordmannniana, himalajski cedar -Cedrus deodara, ginko - Gingko biloba, obična američka tuja - Thuja occidentalis, srebrnolisni javor - Acer sacharinum, ljetni jorgovan - Buddleia davidii, katalapa - Catalapa bignoniodes, japanska dunjarica - Chanomeles japonica, tulipanovac - Liriodendron tulipifera, japanska trešnja - Prunus serrulata, crveni hrast -Quercus rubra, ukrasni bagrem - Robinia hispida, mušmulica -Cotoneaster horizontalis i dr.

Svako stablo iz školskog parka priča poneku đačku priču, šalje pozdrave svim generacijama i otima zaboravu sve što se događalo u okrilju Tehničke škole.

Svojim mjestom u sustavu strukovnog obrazovanja te odgojnim i obrazovnim značajkama, Tehnička je škola nedvojbeno dio sigurne budućnosti mladih.

 

                                                                                  Nada Bolić, prof.
preskoči na navigaciju